Sabine Janssens

Sabine Janssens

Sabine Janssens
Sabine Janssens Sabine Janssens is afgestudeerd als master in de klinische psychologie aan de VUB.


Sabine Janssens is afgestudeerd als master in de klinische psychologie aan de VUB en master in de antropologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is erkend door de psychologencommissie (Erkenningsnummer: 912118482) .

Zij behaalde ook het postgraduaat ‘oplossingsgerichte cognitieve en systemische therapie en begeleiding’ aan het Korzybski instituut in Antwerpen. Oplossingsgerichte therapie is een systeemtheoretisch model omdat de therapeuten systemen behandelen. Het is een uiterst respectvolle benaderingswijze die een veel uitgebreider standpunt inneemt ten aanzien van gezondheid dan de eenvoudige classificatie van pathologie.

Het werd in het begin van de jaren tachtig, tot het huidige model, in kruisbestuiving ontwikkeld door het Brief Therapy Center in Milwaukee (BFTC) en het Korzybsky instituut in Brugge.

Het ‘Brugse’ model is een metamethode, waarbinnen de uitgangspunten van de systeemtherapie, de hypnotherapie naar het voorbeeld van Dr. MiltonErickson en de korte therapie van het BFTC zo zijn geïntegreerd, dat de samenwerking tussen cliënt en therapeut er eenvoudiger en doelmatiger op wordt.
Binnen de gesprekken wordt in eerste instantie gekeken naar de concrete hulpvraag en verwachtingen en vervolgens doelgericht gewerkt vanuit de krachten van de cliënt. Sabine heeft ook veel aandacht voor het lichamelijk aspect van klachten. Zij leert cliënten diverse ontspannigstechnieken : Jacobsen relaxatie, bodyscan, yoga technieken die wetenschappelijk verantwoord zijn. Zij werkt ook graag met koppels, gezinnen, groepen.
De problemen kunnen velerlei zijn, bijvoorbeeld: stress, burnout, depressie, angst, psychosomatische klachten, relatieproblemen, conflicten, rouw, stemmingsschommelingen, aanpassingsmoeilijkheden,...

Doelgroep Volwassenen en jongeren.

Talen: Zij geeft therapie in Nederlands, Frans, Engels en Spaans en zij heeft noties Russisch en Duits, .

Info link toevoegen