kind met faalangst en hoofdpijn

Stijn is een intelligente jongen van 9 jaar. Hij vond het verschrikkelijk wanneer hij eens minder goede punten haalde op school, hij was bang van de reactie van andere kinderen , bang om er niet meer bij te horen, gepest te worden ; en voelde zichzelf dan een mislukkeling. Hij had bijna dagelijks hoofdpijn.
Door middel van oplossingsgerichte therapie : beginnen met benadrukken wat wel goed gaat ; en autogene training voor kinderen ging zijn zelfvertrouwen groeien.
Hij merkte dat hij invloed kreeg op zijn lichaam .
Meestal leren kinderen tussen 8 en 12 jaar snel ontspannen door middel van autogene training voor kinderen. Door middel van een leuk verhaal dat beroep doet op hun nog rijke fantasie leren ze snel hun ademhaling beheersen, hun spieren ontspannen en zelfs hoofdpijn en andere klachten positief beïnvloeden.
Stijn was deze technieken meester op een vijftal sessies. Hij had geen hoofdpijn meer, en als hij deze uitzonderlijk toch voelde opkomen deed hij zijn oefeningen zo dat de pijn niet doorbrak.
Zijn faalangst hebben we oplossingsgericht en met RET aangepakt, hij is zich snel niet meer gaan bekommeren wat anderen over hem dachten, en een minder goed rapport niet meer gaan zien als een compleet falen. Zijn punten stegen hierdoor, hij had nog nooit zo'n goed rapport gehad.

Info link toevoegen