Anne-Marie

Anne-Marie Frisque

Als arts (KU Leuven) en psycho-therapeute houdt dr. Anne-Marie Frisque zich sinds meer dan 20 jaar intensief bezig met het begeleiden van mensen in een stress- en spanningssituaties. Zij is de oprichter van stresslabo.

Zij begon haar loopbaan als huisarts, en merkte toen dat heel veel mensen bij de huisarts aanklopten met psychosomatische klachten. Na de symptomatische behandeling van migraine, maagzweer, hyperventilatie,…kwamen de klachten steeds terug, of kwamen er weer andere stressgerelateerde klachten. Om deze klachten meer oorzakelijk en ook niet medicamenteus te kunnen behandelen volgde zij verschillende bijkomende opleidingen zoals Ericksoniaanse Therapie, Autogene training, Rationele Effectiviteits –training, Systeemtherapie, NLP. Ze volgde ook een opleiding biofeedback in New York. Zo helpt zij nu mensen om met zeer bruikbare technieken hun stressklachten aan te pakken en te voorkomen, waardoor ze gezonder en gelukkiger worden en beter hun levens- en werkdoelen kunnen bereiken.

Haar sterkste punt is zeker haaroplossingsgerichte aanpak, die haar trainingen tot een must maken voor drukbezette personen. Ze volgde hiervoor de opleiding oplossingsgerichte cognitieve systeemtherapie aan het Korzybski instituut in Brugge. ( dr L. Isebaert, L. Cauffman, dr M. Lefevere de ten Hove).

Verder is dr. Anne-Marie Frisque medewerkster voor de aanvullende opleiding Psychosomatiek en stress voor huisartsen bij de Domus Medica (Wetenschappelijke Vereniging voor huisartsen).

Voor de universiteit Hasselt verzorgt zij de cursus stressmanagement en zelfmanagement van de postgraduaat studie Relatie en Communicatie.


Voor Particulieren:

Geeft zij coaching en therapie bij stress, angst, burnout, depressie, ADHD, psychosomatische klachten…

Voor Bedrijven:

Geeft zij:Coaching en training stressmanagement.

Trainingen in oplossingsgericht coachen.Teambuilding en teamcoaching bij conflicten volgens het oplossingsgericht model.

Talen:

Nederlands, Frans, Engels.

Info link toevoegen