Getuigenis Groep T (Plato opleiding)

Bart

Kritische reflectie 3: stress and self management.

De PLATO-sessie van maandag 18 februari was veruit de meest geslaagde tot nu toe. Niet dat de vorige sessies niet interessant waren, interessant waren ze zeker, maar deze sessie was ongelooflijk praktisch. Ik vond het zeer interessant om uitleg te krijgen over wat er bij stress fysisch met ons gebeurd en hoe je dat onder controle kan houden. De uitleg die we kregen kwam duidelijk van een deskundige met ervaring en de technieken die ze demonstreerde werkten relatief goed. Ze gaan zeker nog van pas komen. Ook de manier waarop alles werd uitgelegd was leuk. Alles was heel interactief en ook proefondervindelijk. Het concept “Learning By Doing” zorgt ervoor dat je de
dingen die je leert veel beter kunt onthouden.
Wat we leerden in deze sessie is ook handig voor gebruik buiten het schoolleven. Ik ben namelijk een Rode Kruisvrijwilliger waardoor ik regelmatig wel in een stressvolle situatie terechtkom. Ondertussen heb ik al wel genoeg ervaring om kalm te kunnen blijven in de meeste situaties maar de dag ik dat ik voor mijn eerste ramp zal worden opgeroepen zal mijn hartje toch wel wat sneller gaan slaan. Nu weet ik wat ik best doe onderweg naar het rampenterrein.
Het begrip “Mindfulness” vond ik ook interessant. Ik heb er ondertussen ook een site over gevonden, http://www.mindfulness.com/. Van dit concept had ik nog nooit gehoord en sinds de sessie ben ik erop beginnen letten dat ik “mindful” blijf.
Bart De Moitié
2de bachelorjaar industriële wetenschappen, groep 1

Prof Vercammen

De voordracht van Dr Frisque was voor mezelf en de studenten van het 2de bachelorjaar industrieel ingenieur aan GROEP T - Leuven Engineering College een unieke belevenis !

Prof. Guido Vercammen
Hoogleraar GROEP T

2 studenten

Onze derde Platosessie was een groot succes !.
We waren aangenaam verrast van hoe Dr. Anne-Marie Frisque ons gedurende de hele sessie heeft kunnen boeien.

In deze sessie hebben we veel bijgeleerd i.v.m. stress en self management. Het was dan ook zeer interessant hoe ze ons bepaalde technieken aanleerde waarmee wij ons kunnen ontspannen. De ene techniek ging al iets beter dan de andere. Ook de manier van presenteren viel in de smaak. Ze heeft ons geen minuut verveeld door afwisselend boeiende verhaaltjes te vertellen.
We kunnen besluiten dat het een leerrijke sessie was, waar we technieken geleerd hebben die we zeker in de nabije toekomst zullen toepassen.

Nicolas Dekeyser & Sylvie Ramaekers
Studenten 2de bachelorjaar industrieel ingenieur GROEP T

Bert

Het was een aangename en interessante sessie, vol leuke weetjes & tips om stress-situaties te kunnen controleren.

Vooral het interactieve aspect van de sessie vond ik heel goed. Zo konden we de geziene technieken ook zelf even uittesten. Na de oefeningen konden we dan ook even bespreken wat we erover vonden.

De dokter stond open voor kritiek en bijkomende vragen, wat ik zeker een positief punt vond. Zo had ik het gevoel dat ik niet één mening van een “pro” opgedrongen kreeg, maar dat ik ook effectief iets “al doende” bijleerde over stress en hoe ik ermee moet omgaan.

Bert Vandenberghe
Student 2de Bachelorjaar industrieel ingenieur GROEP T

student

De gastspreekster gaf ons een huiselijk gevoel en iedereen kon en mocht zeggen wat hij of zij te zeggen had. Zo werd er over onderwerpen gepraat die anders niet aan bod komen in onze opleiding.

Ik kreeg bijvoorbeeld te horen dat iedereen geregeld met stress in aanraking komt. Dat verbaasde mij, maar het gaf tegelijk een goed gevoel. Wanneer je af en toe met stress te maken hebt, is dat de normaalste zaak van de wereld.

Robin

Deze sessie leverde mij 2 vliegen in 1 klap op. Ik weet nu dat het niet abnormaal is om stress te hebben en daarnaast heb ik ook nog methodes geleerd om de stress weg te werken.

Proficiat !

Robin De Keyser
Student 2de Bachelorjaar industrieel ingenieur GROEP T

Info link toevoegen