stress

De heer D. was directeur in een groot bedrijf en wou promotie maken, maar hij kon moeilijk inslapen, hij was 's nachts bezig alle problemen uit zijn bedrijf op te lossen . Tijdens vergaderingen kreeg hij soms een beklemmend gevoel op de borst, en kon hij zich moeilijk concentreren. Hij had reeds een zeer grote werkbelasting en de promotie zou nog eens werk bij betekenen.
Time management : leren prioriteiten en doelen bepalen was een belangrijk deel van de therapie. Leren delegeren wat minder belangrijk is, en medewerkers ondersteunen en motiveren in plaats van alles zelf te willen doen hoorde hierbij. Ook thuis prioriteiten stellen.
Communicatievaardigheden met zijn medewerkers hebben hem goed geholpen om de sfeer op het bedrijf te verbeteren, en de inzet van de werknemers en zo de productiviteit te verhogen.
RET principes kwamen niet alleen hemzelf van pas, maar hij leerde deze ook aan zijn medewerkers.
Tenslotte hielpen relaxatietechnieken hem om zijn tempo te verlagen , maar bewuster en efficiënter te werken overdag, en om 's avonds het werk los te laten en rustig te slapen.
Hierdoor was hij klaar voor zijn nakende promotie, kon hij deze zelfs combineren met verbouwingen in zijn huis, en het oplossen van relatieproblemen.

Info link toevoegen