Voorbeelden van casussen

Voorbeelden van casussen :

Casussen welke echt zijn , maar onherkenbaar gemaakt zijn. (Mevrouw Dupont noemt zo niet,…)

1. Slaapproblemen:Mevrouw Dupont :


Mevrouw Dupont had reeds de moed gehad om op eigen houtje haar slaappillen af te bouwen. Ze hielpen niet meer, en ze was er suf van overdag, vergat meer,…Doordat ze stopte had ze geen last meer van de bijwerkingen, maar ze sliep nog altijd niet 's nachts. Wel viel ze in slaap als ze 's avonds voor TV zat. Haar man maakte haar wakker om naar bed te gaan , en dan begon de miserie: wakker woelen in haar bed, en zich maar ergeren, dat ze 's anderendaags moe zou zijn op haar werk. Hierdoor kon ze natuurlijk nog minder de slaap vatten.
Een eerste eenvoudige maatregel was geen TV meer 's avonds, maar strijken om wakker te blijven. Daarna was ze moe genoeg om in te slapen …in haar bed 's nachts.
Een tweede maatregel was relaxatie: hierdoor had ze een betere slaapkwaliteit, en sliep ze door tot 's morgens.

2.Migraine en spanningshoofdpijn: Mijnheer Peters

.
Reeds jaren had mijnheer Peters last van verschrikkelijke migraine: hij had al alle mogelijke medicatie uitgeprobeerd.Hij nam zware pillen, met veel en gevaarlijke nevenwerkingen. We hebben oplossingsgerichte therapie toegepast. Hij had zelf de resources in zich om het probleem op te lossen namelijk : "Alles een voor een aanpakken, in plaats van van links naar rechts te lopen, drie dingen tegelijk te willen doen,en zich dan op te jagen omdat het fout loopt" zei hij als oplossing. Hij is zijn oplossing gaan toepassen en was al snel beter. Als de hoofdpijn dan toch opkwam,of hij zich begon op te jagen ging hij ademhalings-, en relaxatietechnieken toepassen, waardoor hij steeds minder vaak en minder erge hoofdpijn kreeg. Op een 7 tal afspraken was hij hoofdpijnvrij. In uitzonderlijke situaties was een eenvoudige pijnstiller nodig. Toen ik onlangs mijn boodschappen deed in het grootwarenhuis, kwam een stralende mijnheer Peters naar mij toe: "Ken je mij nog, ik ben een paar jaar geleden bij u geweest, ik voel mij nu heel goed." Hij nam geen medicatie meer. Fantastisch van de heer Peters!…en simpel.

3.Chronische Diarree : Karine


Karine (49) had reeds jaren last van diarree. Ze had al alle onderzoekingen: radiografieën, echografieën, colloscopie (met een buisje in de darm kijken) ondergaan: er was niets te vinden. Medicatie hielp niet voldoende, ze durfde nergens meer op bezoek gaan uit angst om de haverklap naar toilet te moeten gaan, reizen was verleden tijd. Haar werk deed ze nog steeds perfect, ze deed alles perfect, maar als iets misliep was het een ramp voor haar. Met relaxatietechnieken leerde ze invloed te hebben op haar lichaam. Dankzij RET en oplossingsgerichte therapie leerde ze onder andere minder perfectionistisch te zijn, zich minder aan te trekken wat haar collega's over haar konden denken. Ze leerde zelfzekerder te zijn, meer oog te hebben voor wat wel goed gaat, wat ze wel kan in plaats van te piekeren over wat mis loopt. Een jaar later kreeg ik een kaartje van Karine uit Amerika: haar droom om daar eens naartoe te kunnen had ze verwezenlijkt.

4. Mevrouw Stevens

heeft een directiefunctie in een bedrijf waar reorganisaties en dreigende ontslagen de sfeer en de werkdruk negatief beïnvloeden. Terwijl anderen de boot verlaten, blijft zij haar firma trouw, ze is volhardend, ze ziet het nog steeds als een uitdaging. Maar stilaan begint zij nekklachten te krijgen, ze komt steeds later thuis,en krijgt hierdoor relatieproblemen, ze geeft haarzelf en de firma nog 6 maand tijd, als het daarna niet beter gaat, gaat ze elders werken, zo houdt ze het niet lang meer vol,…Door de coaching ontdekt ze zelf dat ze meer moet gaan delegeren, prioriteiten moet geven aan lange termijnprojecten, die iedereen, en de werksfeer verbeteren.(Dat hadden ze haar al vaak gezegd, maar nu kwam ze zelf tot deze conclusie, en ze voerde het dan ook pas effectief uit.)

Door relaxatietechnieken aan te leren voelt ze zich beter, haar nekpijn verdwijnt, ze werkt efficiënter en kan vlugger naar huis gaan, waardoor ze terug een normaal familiaal leven krijgt.

Info link toevoegen