chronische diarree

Patiënte (49 j) had reeds jaren last van diarree. Ze had reeds alle onderzoeken achter de rug. Tot colloscopie toe. Alles was negatief (gelukkig). Spasmolytica, anxiolitica hielpen niet.
Patiënte bleef met haar ongerustheid, en met haar klachten zitten. Ze durfde niet meer op reis, niet meer op bezoek, niet meer naar film of theater, uit angst om constant op het toilet te moeten gaan zitten. Het werd van langsom erger en erger.
Ik heb patiënte uitgelegd hoe stress invloed heeft op het lichaam. Met ontspanningsoefeningen en RET werden haar klachten geleidelijk beter.Met relaxatietechnieken leerde ze invloed te hebben op haar lichaam. Dank zij RET leerde ze oa. minder perfectionistisch te zijn, het minder en minder als een ramp te beschouwen als ze een paar keer per avond naar toilet moest, hierdoor verbrak ze de vicieuze cirkel.
Stilaan had ze terug een normale stoelgang, hernam ze haar sociale activiteiten, en voelde ze zich ontspannen en gelukkig. Nadat de therapie afgesloten was kreeg ik een kaartje van haar uit de verenigde staten, waar ze al zo lang op reis wilde gaan.

Info link toevoegen