Angsten bij jongeren Groepscursus: daag jezelf uit

Groepscursus: daag jezelf uit!

Slechter slapen voor een moeilijke toets?
Slechter slapen voor een moeilijke toets?

Slechter slapen voor een moeilijke toets? Je voortdurend afvragen wat anderen van jou vinden? Maagpijn, hoofdpijn, een gespannen gevoel? Anderen vinden dat er meer in je zit? Je maakt je veel zorgen? Je bent bang rood te worden voor de klas? …?

Dit zijn allemaal tekenen van angst. Iedereen is wel eens bang of onrustig. Een beetje angst is gezond, het helpt je gevaar uit de weg gaan. Maar als je je er vaak slecht door voelt of dingen niet meer kunt doen op de manier die je wilt, dan kan het goed zijn om hier wat hulp bij te zoeken. In deze folder lees je welke hulp wij hierbij bieden.

Wat?

We komen een eerste keer samen met jou en (als je wilt) jouw ouders. We kijken dan naar wat jouw persoonlijke doelen zijn en beantwoorden jouw vragen.
Nadien komen we gedurende vijf weken samen in een kleine groep. We gaan op zoek naar manieren om met jouw angst om te gaan. We komen te weten wat angst is, wat dat allemaal met ons doet en wat we eraan kunnen doen. We werken rond zelfvertrouwen, krachten, ontspanning,… en zoeken naar kleine stappen om jouw doel te bereiken! We doen dit allemaal op een creatieve en interactieve manier. In kleine groepen kunnen jullie elkaar ook tips geven en maken we er bovendien een fijne voormiddag van.

Er is tussendoor ook een ouderavond voorzien. Deze avond leggen we aan jouw ouders uit wat angst is en hoe dat je hiermee kan omgaan.
Na een maand komen we terug samen om te kijken waar jullie dan al staan en of jullie nog vragen hebben.

Voor wie?

Jongeren tussen 12 en 18 jaar

Waar?

Stresslabo: Jan Van der Vorstlaan 47, 3040 Loonbeek

Wie zijn wij?

Het stresslabo is een groepspraktijk die therapie geeft aan mensen in stresssituaties, met angststoornissen, depressies,… Zowel volwassenen, als kinderen en jongeren kunnen bij ons terecht.

Je kan er terecht voor individuele therapie en/of groepstherapie.

Nog vragen?

Bel gerust naar het stresslabo: 016/47.33.47 of stuur ons een mailtje (info(@)stresslabo.be).

Info link toevoegen