Individuele coaching

Individuele coaching

Individuele coaching:

Vooral voor managers en mensen met een druk bezette agenda is individuele coaching een interessante formule.

Coaching bij stresslabo is kortdurend: in de meeste gevallen is maximum 10 uur coaching voldoende.

Iemand die reeds overspannen is, heeft meer baat aan een persoonlijke begeleiding dan aan een groepscursus.

Het is belangrijk voor een bedrijf om juist deze mensen te helpen, welke het echt nodig hebben. Zij riskeren maandenlang afwezig te zijn. Vaak zijn het de beste krachten die zich met hart en ziel inzetten voor het bedrijf, ten koste van hun gezondheid, en van hun productiviteit op lange termijn. Als zij eenmaal geleerd hebben stress op een positieve manier te hanteren, zullen zij u dankbaar zijn, en meebouwen aan een stimulerende positieve werksfeer.

Heeft uw werknemer volgende klachten of problemen:
overbelasting
nervositeit
slapeloosheid
faalangst
burnout
depressie
teveel alcoholgebruik
(teveel) roken
pesten op het werk
conflicten op het werk
migraine, spanningshoofdpijn,
hyperventilatie

Of wil hij zijn persoonlijke efficiëntie verhogen?

We coachen de persoon en stimuleren hem tot het optimaal benutten van zijn eigen mogelijkheden.

Anderzijds leren we hem zo nodig, ook vaardigheden aan: ontspanningstechnieken, leren relativeren, communicatie, time management,assertiviteit,…

Voorbeeld casus: mevrouw Stevens was burnout

Mevrouw Stevens heeft een directiefunctie in een bedrijf waar reorganisaties en dreigende ontslagen de sfeer en de werkdruk negatief beïnvloeden. Terwijl anderen de boot verlaten, blijft zij haar firma trouw. Ze is volhardend, ziet haar werk nog steeds als een uitdaging. Maar stilaan begint zij nekklachten te krijgen, komt steeds later thuis en krijgt hierdoor relatieproblemen. Ze gaat nu meer en meer tegen haar zin werken: burnout. Ze geeft zichzelf en de firma nog 6 maanden tijd. Gaat het daarna niet beter, dan wil ze elders gaan werken, zo houdt ze het niet lang meer vol.Door de coaching ontdekt ze zelf dat ze meer moet gaan delegeren en, prioriteiten moet geven aan lange- termijnprojecten. (Dat werd haar al vaak gezegd, maar nu komt ze zelf tot die conclusie en ze voert dit dan ook effectief uit.)Mevrouw Srevens maakt tijd om haar medewerkers op te leiden en te coachen, zodanig dat ze kan delegeren, maar ook dat deze werknemers zich beter gesteund voelen, meer medezeggenschap en verantwoordelijkheid krijgen, waardoor ook de stress verminderd van gans de afdeling. De efficiëntie van haar medewerkers neemt toe. De manager is meer ontspannen en dat werkt aanstekend, de werksfeer is nu veel beter.Door relaxatietechnieken aan te leren voelt mevrouw zich lichamelijk en geestelijk beter, haar nekpijn verdwijnt, ze werkt efficiënter en kan vlugger naar huis gaan, waardoor ze terug een normaal familiaal leven krijgt.
Na twee gesprekken van 3 uur met een maand tussen heeft ze genoeg inzicht in hoe het verder moet. Zij voelt zich terug goed in haar vel, en weet wat ze moet doen bij herval.
Na twee jaar ontmoet ik ze toevallig terug. Ze werkt nog steeds bij diezelfde firma, voelt zich prima, en heeft er al allerlei projecten verwezenlijkt.

Info link toevoegen