slaapproblemen

slaapproblemen 28/10/2021 en 24/11/2021 om 19:30

We zijn blij dat Aisha Cortoos 2 lezingen komt geven die de nachtrust van uw patiënten aanzienlijk kan doen verbeteren.

Lezing: Beter slapen doe je zó! 28 Oktober 2021 van 19 u 30 tot 21 u 15 euro

30% van de mensen ervaart ooit in hun leven moeilijkheden met slapen. Slaapverstoringen hebben ook onmiddellijk een impact op je dagelijks functioneren. De meeste mensen trachten dan zelf hun slaap te verbeteren, maar vaak missen ze de juiste informatie om dit op een efficiënte manier te doen. Tijdens deze lezing gebruiken we de internationale slaaptraining als basis (Cognitieve Gedragstherapie voor insomnie – CGT-I). we geven jouw de juiste informatie over de werking van je slaap en waak systeem, hoe slaapproblemen ontstaan en op welke manier je ze efficiënt kan aanpakken. Je leert hoe je makkelijker kan inslapen, beter kan doorslapen en frisser wakker worden in de ochtend.

Lezing: Help, mijn kind slaapt moeilijk (en ik dus ook)! 24 November 2021 van 19 u 30 tot 21 u 15 euro
Als kinderen in een gezin slaapproblemen ondervinden, heeft dit natuurlijk een impact op de slaap van andere gezinsleden. Als je als ouder daardoor een slaaptekort opbouwt, heeft dit een invloed op je draagkracht om je kind beter te leren slapen, alsook op je algemeen dagelijks functioneren op het werk. Geen onnodige luxe dus om als ouder ook te weten hoe je je kinderen kan begeleiden naar een goede nachtrust, of hoe je omgaat met plotse slaapveranderingen bij je kinderen. We overlopen de evolutie van het slaapsysteem van baby’s tot lagere school kinderen en kijken ook even naar enkele belangrijke veranderingen bij tieners.

Aisha Cortoos is klinisch psycholoog, doctor in de psychologie en psychotherapeut. Zij werkte jarenlang als slaappsycholoog in de slaapeenheid van het UZ Brussel.

Info link toevoegen